FRANČIŠKOV BLAGOSLOV -HVALNICA STVARSTVA

FRANČIŠKOV BLAGOSLOV- HVALNICA STVARSTVA -Blagoslov hišnih ljubljenčkov in njihovih lastnikov.
Video:
Dragi bratje in sestre,
Včeraj smo se v Frančiškovem parku v Župniji svetega Vida na Vidmu pri Ptuju zbrali na čudoviti sveti maši na prostem, posvečeni blagoslovu hišnih ljubljenčkov in njihovih
gospodarjev. V objemu narave smo skupaj obhajali dar stvarstva, s hvaležnostjo v srcu za vse, kar nas obkroža in obdarja. Mašo je vodil pater Vladimir Rufin Predikaka ob somaševanju patra Klemna Slapšaka. V duhu svetega Frančiška, ki je ljubil in spoštoval vse živo, smo Bogu izročili sebe, naše ljubljenčke in vso stvarstvo, ki nas vsak dan obdarja z neizmernimi darovi.
V pridigi nas je pater Vladimir spomnil, kako pomembno je, da živimo v harmoniji s stvarstvom , ki je Božji dar, in ga srčno varujemo. Sveti Frančišek Asiški nas uči, da v vsaki živali, vsakem cvetu in vsakem drevesu prepoznamo Božje delo in njegovo ljubezen do vsega ustvarjenega. Skupaj smo se zahvalili za lepoto narave, ki nas hrani, navdihuje in nas vodi bliže Bogu. Kinološko društvo Ptuj nas je navdušilo s predstavitvijo (agility) vaj, kjer so psi pokazali svojo zvestobo, poslušnost in spretnost, kar je še bolj poudarilo posebno vez med človekom in živaljo. Poleg tega so nas počastili tudi predstavniki slovenske policije s svojimi veličastnimi konji, ki so nas opomnili na pomembnost spoštovanja vseh bitij v Božjem stvarstvu. Nagovor je imel tudi župan občine Videm g. Brane Koletnik, ki se je zahvalil vsem prisotnim za sodelovanje in poudaril pomen hvaležnosti za naravo ter živali, ki nam dajejo veselje in nas povezujejo v skupnost. Ob koncu maše smo z vero in ljubeznijo blagoslovili hišne ljubljenčke ter njihove gospodarje, da bi še naprej živeli v miru in sožitju z naravo. V srcu smo čutili globoko hvaležnost Bogu, da nam je podaril lep in sončen dan, ko smo lahko skupaj praznovali in slavili stvarstvo.
Hvala vsem, ki ste prišli, in hvala Gospodu za naravo, živali in vse darove, s katerimi nas vsak dan obdarja!
Mir in dobro!
K. B. sveti Vid
Foto: s. R. K., br. J.K.
Več fotografij: FB OFS SLOVENIJE
 
Mir in dobro!
K. B. sveti Vid
Foto: s. R. K., br. J.K.
Več fotografij: FB OFS SLOVENIJE

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja