DUHOVNE VAJE FRANČIŠKOVE MLADINE IZ ŠTEPANJE VASI

Frančiškova mladina se je od 12. do 14. aprila 2024 odpravila na duhovni vikend v Zaplano. Tema, ki je zaobjela naš duhovni vikend je bila: Gorečnost za Kristusa.

Vikend je bil poln Svetega Duha, molitve, adoracije in svetih maš. Nepozabno je bilo druženje, smeh, iskreni pogovori, petje in družabne igre. Globoke kateheze, ki jih je pripravila sestra Emina, so nas vodile v premišljevanje in napolnile naše duše.

Res smo imeli priložnost zajemati iz večnega izvira Resnice. Med drugim smo se ustavili ob besedah, ki nam jih Bog vsak dan ljubeče ponavlja: Ne boj se. Nikoli nisi sam. Nadvse ljubljen otrok Boga si. Dragocen si v Božjih očeh, izbran in spoštovan.

Ničesar v življenju ni, kar bi lahko ugasnilo Božjo ljubezen do nas. Vse kar moramo storiti je, da mu dovolimo, da nas ima rad, mu zaupamo, se mu odpremo, predamo in živimo po njegovi besedi. Le tako, in po rednem molitvenem in zakramentalnem življenju, lahko Sveti Duh preoblikuje vsa področja naše notranjosti in naša srca po Jezusovem Srcu. Tako tudi zorimo v gorečnosti za Kristusa. Ko smo polni njegove goreče ljubezni, imamo vse.

Besedilo in foto: Gracija Čepič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja